Case #1 – Compliance

Verzoek: Wettelijke bepalingen bij ketenpartners

Een verzekeraar besteed werkzaamheden tegen een vaste beloning uit aan zijn ketenpartners, grote assurantiekantoren met een zogenaamde volmacht, volmachtkantoren. Deze partners van de opdrachtgever dienen in het kader van een wet (transparante vergoeding) te voldoen aan de eisen van de uitbesteding door de verzekeraar, die dient weer aan de eisen van de wetgever te voldoen.

Denk hierbij aan gelijke vergoeding, acceptatiebeleid, gebruik van voorwaarden en het afwikkelen van schade. Maar ook de vastlegging en uitvoering hiervan.

Om deze controle uit te voeren, maatregelen te nemen en in te zetten ben ik in eerste instantie ondersteunend ingezet op de opdracht voor de vastlegging en monitoring van de uitvoering. Door verschuivingen binnen het personeel al snel doorgeplaatst naar een compliance functie om ook de controle uit te oefenen en de maatregelen te nemen.

In tegenstelling tot veel mensen binnen de verzekeringswereld krijg ik hier dus wel energie van. Goed regelen van de zaken zoals ze zijn. Daarbij ken ik een valkuil; Goed is niet goed genoeg.

× Available from 09:00 to 17:00